17:25 ч.

19.08.15

2 мин.

771

0

0

Изграждат байпасна връзка на магистралния водопровод на Кърджали

от Ирина Ангелова |

  Изграждат  байпасна връзка на магистралния  водопровод на Кърджали

Поради възникналите няколко аварии на магистрален водопровод в Кърджали през последните месеци на среща между кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, ръководството на т. нар. проект Воден цикъл, изпълнителя и строителния надзор е взето решение да бъде изградена байпасна връзка към трасето на водопровода, както и цялостна подмяна на авариралия участък. „Целта на байпасната връзка е недопускане на спиране на водоподаването по време на ремонтните дейности на авариралия участък, както и при евентуални аварии при експлоатация на цялото трасе на магистралния водопровод", съобщи ръководителят на проекта инж. Митко Синабов. Той уточни, че ремонтните дейности и изграждането на байпасната връзка ще бъдат за сметка на строителния консорциум ДЗЗД „Обединение Архидос – 2013" начело с "Калистратов груп".


Последната авария на магистралния водопровод остави без вода отново стотици семейства в четири квартала в Кърджали и 12 села. Повредата на 17 август бе на същото място, където в края на юни възникна проблем заради дефекти по новоизградения магистрален водопровод, който е от Водния цикъл на града. Заради продължаващите аварийно-ремонтни дейности и нарушеното водоподаване в три квартала на Кърджали са осигурени водоноски с вода само за битови нужди, съобщиха от Водното дружество. През миналата седмица държавна комисия прие Пречиствателната станция, която също е част от проекта за Водния цикъл. По проекта са изградени и над 14 км водопроводна мрежа, положени са и над 23 км канализационни тръби.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент