ЕВН спипа фалшива фактура

ЕВН спипа фалшива фактура | StandartNews.com

Бургас. Служители на ЕВН разкриха опит за измама с фалшива фактура с логото на дружеството. Това е първият подобен случай, засечен от експертите на енергоразпределителното дружество. Те се натъкнали на фалшифицираната фактура, след като техен клиент в Несебър пристигнал в офиса с документа. Мъжът обяснил, че наскоро купил имот в курорта и е получил фактурата от предишния собственик.

Продавачът му обяснил, че документът дошъл по пощата и го помолил да му възстанови сумата. Експресна проверка в ЕВН показала, че посочената в документа услуга "присъединяване към мрежата на апартамент" изобщо не се предлага от дружеството. По-нататъшното разследване доказало, че документът е фалшифициран. За въпросната фактура е използван оригинален вариант, издаден за "консумирана електрическа енергия и мрежови услуги", издадена за месец август 2010 година.

Върху нея са нанасяни поправки, а след това най-вероятно е била ксерокопирана на цветен ксерокс. От ЕВН съобщиха, че ще сезират МВР и прокуратурата за регистрирания опит за измама и предупреждават всички клиенти, че заплащането на всички услуги се извършва само в определените за това касови салони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай