87-годишна учителка върти ски клуб в Разград

87-годишна учителка върти ски клуб в Разград | StandartNews.com

Разград. 87 годишна бивша учителка по физкултура работи всеки ден като доброволец в помощ на зимен клуб в училището на Крисия в Разград. Иванка Димитрова търси и осигурява за децата ски оборудване, като събира от свои ученици, колеги и познати неизползвани от тях спортни екипировки.

Ветеранката, тренирала няколко поколения разградчани, се запалила по каузата на своя колега Добромир Бърдаров, който преди време решил да учи децата от училище „Васил Левски" в града да карат ски. Сам запален скиор, Бърди, както го знаят в града, много страдал, че около Разград няма подходящи терени за любимия му спорт. Преди три години докато първокласниците от неговата занималня „Приказка" играели в заснежения училищен двор, възпитателят прозрял, че наклоненият терен в задния двор е подходящ за ски писта.

Учителят започнал да учи малчуганите да карат ,като ползвал един два комплекта ски, донесени от децата. Идеята му обаче се харесала на много ученици и тази година зимният клуб „Ски междучасие" набъбнал до 34 члена. Тогава в инициативата се включила и госпожа Димитрова, която вече е осигурила две дузини екипировки., няколко шейни и един сноуборд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай