700 лв. глоба за бой с ботуши по инспекторка

700 лв. глоба за бой с ботуши по инспекторка | StandartNews.com

Инспекторка от отдел „Рибарство и контрол" – Благоевград яла бой с гумени ботуши от разгневен мъж, докато пишела акт на нарушители. За деянието си побойникът бе одрусан с 2000 лв. санкция, която обжалва пред Районен съд – Петрич. Магистратите намалиха глобата на 1700 лева, решението им може да се обжалва пред Административен съд – Благоевград.
Двама инспектори, мъж и жена, извършили проверка на 13 ноември миналата година край водоем „Марена" в петричкото село Марикостиново. Те спипали рибар да лови риба с повече въдици от позволеното и му съставили акт.

След това хванали още двама да ловят риба без да имат риболовни билети. Докато пишели актове в служебния автомобил и на тях, пристигнал с такси синът на първия санкциониран пишман рибар. Той бил с още двама мъже. „Ти ли ще правиш акт на баща ми, ще те утепам", с тези думи се нахвърлил върху инспекторката. нападателят К.А. свалил единия си гумен ботуш, отворил вратата на колата и ударил жената в лицето. После изсулил и другия ботуш, с който започнал да я налага по тялото и да я ругае с нецензурни думи. Колегата на нападнатата подвънил на телефон 112. Биячът се опитал да избяга с автомобила си от района на водоема, но бил спрян от пристигналите на място полицейски служители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай