5 млн. за нови плочки и изолация пред НДК

"1300 години България" е руини, а не паметник", обяви Фандъкова

5 млн. за нови плочки и изолация пред НДК | StandartNews.com

Около 5 млн. лв. са отделени за ремонта на парка пред НДК, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. "Предстои до края на тази седмица да започне цялостната реконструкция на площад "България". Миналата година отделихме тази зона с оглед на необходимост от изграждане и реализиране на цялостна хидроизолация, каквато липсваше", продължи тя.

Срокът на изпълнителя е до края на годината, но аз вярвам и ще направим всичко възможно, ремонтът да приключи с есенното време", коментира тя. Ще има подновяване и монтиране на изцяло нови настилки с гранитни плочи в два нюанса, така че да се запази видът на парка и в същото време да бъде ново и хубаво.

Кметът обяви, че нищо не може да се направи за памегник "1300 години България". Решението за демонтирането му е взето още през 2014 г. "Категорично не мога да се съглася, че тук става въпрос за разрушаване на паметник, защото всички виждаме за какво става дума. Аз заварих това съоръжение под формата на руини, от което падат плочи и е опасно", коментира тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай