55 офицери за връзка на регатата „Тол Шипс”

55 офицери за връзка на регатата „Тол Шипс” | StandartNews.com

Варна. Огромен наплив на доброволци за провеждане на най-известната регата в света„Тол Шипс", която стартира във Варна на 30 април, отчитат организаторите на събитието. Одобрените ентусиасти са 55, като част от тях са от София.

Кандидати е имало от цялата страна, но повечето не са могли да се включат в обучението, проведено във Варна и в София, каза Мартин Пенчев, главен офицер за връзка на предстоящото най-голямо морско събитие за годината. Най-възрастният доброволец е на около 60 години, а най-младите са гимназисти. Всички обаче са влюбени в морето и ветроходството.

Доброволците за работа по посрещането и престоя на ветроходните кораби в престижната регата ще бъдат ангажирани от 30 април до 3 май. Кандидатите за така наречените офицери за връзка ще бъдат част от екипажа на даден кораб и ще установяват комуникацията между него и бреговите власти - Гранична полиция, Морска администрация, Митница, Пристанище и др. Всъщност те ще бъдат момчета за всичко и ще участват заедно с екипажите в организираните от община Варна спортни състезания, посещения на местни забележителности и в най-красивото събитие - „Парада на ветрилата" във Варненския залив. Някои от доброволците може да бъдат поканени от капитана на съответния кораб и се присъединят на борда до следващото пристанище и дори за цялото състезание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай