35 огнеборци гасиха огромен пожар в цех за картон

35 огнеборци гасиха огромен пожар в цех за картон | StandartNews.com

Голям пожар лумна в цех за производство на картонени кутии в сряда следобед в петричкото село Марикостиново и вдигна по тревога 7 екипа огнеборци от Петрич, Сандански и Благоевград. Сигнал за огнения инцидент е подаден на телефон 112 в 17,35 часа. Цехът се намира в хале край първокласен път Е-79.

„35 пожарникари участваха в потушаването на огъня. Няма пострадали хора. Гасенето е било затруднено от намиращите се в помещението огромни количества картонени рула. Колегите са локализирали огнената стихия, спанен е съседният цех в халето, който е за производство на алуминиева дограма. Бързата и адекватна реакция на огнеборците е довела до спирането на рапространението на огъня още към 20,00 часа в сряда", каза директорът на РД ПБЗН в Пиринския край – комисар Георги Пармаков. Двата цеха са собственост на двама гръцки бизнесмени. През цялата нощ пожарникарите са гасили рулата от картон. Фадрома ги е изнасяла навън и там са заливани с вода. В нито един момент не е имало опасност за къщите в селото и иза имотите на жителите му. „И в момента на място има метири наши екипа с 12 служители, които продължават да гасят картонените рула. Направихме замерване на въздуха. Искам да успокоя всички местни хора, че няма никакви засечени опасни химически вещества като сероводород и други вредни химични съединения", уточни Георги Пармаков.

На място има и линейка за пожарникарите, които влизат в огромното хале с противогази. Огънят е унищожим стока за стотици хиляди левове.

Все още е рано да се говори за причината за възникването на пожара, категоричен бе шефът на пожарникарите в Пиринско. Най-вероятно става въпрос за техническа неизправност. Разследването на инцидента ще разкрие от какво и тръгнал огънят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай