300 футболисти играят за „Купите на Благоевград”

300 футболисти играят за „Купите на Благоевград” | StandartNews.com

Шествие и празничен концерт поставиха началото на третия международен детски футболен турнир „Купите на община Благоевград". В парада се включиха всички 300 деца от 16-те отбора. Те тръгнаха от сградата на Съдебната палата и стигнаха до площад „Македония", където имаше празничен концерт.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов официално откри надпреварата. „Като гледам тези напористи млади футболисти, аз съм сигурен, че след години, когато ги виждаме като вече големи звезди, ще си казваме – това момче го видяхме още на турнира в Благоевград. Защото истината е, че колкото и да са големи звездите, те си приличат по едно - и те са били деца като вас, и те като вас са искали да станат звезди", каза Камбитов.

Турнирът е за деца, родени 2003 г. и 2004 г., финансира се от общината. Официалното закриване и връчването на почетните награди ще се състои на 5 септември. за отличията се борят отборите на ПФК„Левски", ПФК „Цървена звезда", ПФК „Ботев"- Пловдив и ПФК „Вардар" – Скопие, ОФК„Пирин"и ФК „Пирин 2001", „Славия", „Войводина"- Нови Сад от Сърбия, „Тампа Брашов" от Румъния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай