2/3 от катастрофите в Кърджалийско през уикенда заради несъобразена скорост

2/3 от катастрофите в Кърджалийско през уикенда заради несъобразена скорост | StandartNews.com

Осем са пътните произшествия през последните три дни на територията на област Кърджали с петима пострадали. Шест от катастрофите са вследствие на движение с несъобразена скорост, съобщиха от ОД на МВР Кърджали.

В Крумовград "Фолксваген" с водач на 18 години предприема изпреварване на "Мерцедес", навлязъл в насрещната лента движение, загубил контрол над управлението и се забил в дърво. Водачът е бил настанен в кърджалийската болница със счупен крак и контузни рани.

Автомобил "БМВ", управляван от 23- годишен се блъснал във входна врата на къща. От удара пострадали водачът и двама пътници на 20 и 23 години. Пострадалият шофьор бил прегледан в Центъра за спешна помощ в Крумовград и освободен, а другите двама настанени под наблюдение в кърджалийската болница.

"Мерцедес" с водач на 20 години се блъснал в електрически стълб на бул."Беломорски" в Кърджали. Екип на пожарната служба обезопасил мястото и отрязал дървото. На изхода на Кърджали за Момчилград "Опел" ударил спрял "Фолксваген", който се задвижил и блъснал спрял пред него друг "Опел". В района на ГКПП "Маказа" 24-годишен шофьор се блъснал с "Роувър" в еластична ограда.

В областния център каруца пък се блъснала последователно в паркиран "Фолксваген", в метална декоративна ограда и в паркиран "Ситроен". Снощи лек автомобил "Опел" се запалил и изгорял по пътя между селата Комунига и Черноочене. Екип на пожарната в Кърджали загасил пламъците, които избухнали вследствие на късо съединение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай