20г. затвор за убийство на треньор

20г. затвор за убийство на треньор | StandartNews.com
Габрово. 46-годишният Милен Иванов бе осъден на 20 години лишаване от свобода и 450 хил. лв. неимуществени вреди за убийството на треньора по спортна акробатика и батут Лилян Александров. Габровски окръжен съд призна за виновен спортния деятел от Габрово за това, чее застрелял с пет куршума треньора пред жилището му в 19.50 часа на 21 март 2011 година. Съдебният състав оправда подсъдимия по предявеното обвинение, че е извършил престъплението със средство, опасно за мнозина.
Магистратите постановиха още обвиняемият да заплати обезщетение за причинени неимуществени вреди в резултат на извършеното престъпление по 150 000 лв., заедно с лихвата на съпругата на Лилян Александров и двамата му сина. Решаващи по делото са се оказали записаните разговори със специални разузнавателни средства между членове на семейството на подсъдимия и свидетелски показания, при които е разпознат обвиняемият.
Мотивите за престъплението са свързани с вероятността спортният клуб на подсъдимия да бъде изключен от Федерацията и неудовлетвореността от предоставяните възможности за изява на сина му, който също е спортист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай