20 нови автобуса тръгват в София

20 нови автобуса тръгват в София  | StandartNews.com

София. Столична община пусна днес в експлоатация първите 20 от общо 126 нови автобуса в София по проект „Изпълнение на дейности."

"Стана като традиция през последните месеци София да има такъв празник с пускане в експлоатация на нови превозни средства. Това е много важна част от нашата програма, а именно модернизацията на градския транспорт", заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя обясни, че след подмяната на 90% от тролейбусният парк и след първите нови трамваи, които вече се движат по улиците на града от днес по улиците на София ще пътуват първите 20 нови възможно най-модерни автобуси, които са удобни ,както за шофьорите, които ще имат по-добри условия за труд, така и за гражданите и за пътниците.

„Това са 100% процента безвъзмездни средства, проектът е на стойност 66,5 млн. лв., които е трябвало да се извадят от джоба на данъкоплатеца", допълни тя . По думите ѝ тези средства допринасят за по-чистата околна среда и посочи, че те са отпуснати от „Оперативна програма околна среда".

„Искам да благодаря на хората, които направиха така, че вместо да загубят част от средствата от Оперативна програма „Околна среда" , те да бъдат насочени за екологичен и модерен градски транспорт", каза Йорданка Фандъкова, цитирана от Фокус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай