16 пожара за 3 денонощия в Пиринско

16 пожара за 3 денонощия в Пиринско | StandartNews.com

Само за 72 часа огнеборците в Пиринския край се наложи да гасят 16 пожара. От петък до понеделник сутринта те реагираха на сигнали за огнени бедствия в различни райони на Благоевградска област. С преки материални щети са 4 от тях.

Най-тежко е било положението край санданското село Голешово в последния работен ден на миналата седмица. Огънят лумнал към 16:00 часа в сухи треви на иглолистна гора в местността Кукоровица. Той е потушен от 2 екипа на РС ПБЗН-Сандански. Изгорели са около 20 декара иглолистна гора.

Сухи треви и храсти се запалили в събота през деня край санданското село Левуново. Пламъците обхванали и постройки за животни, които били празни. Пожарът е погасен от 2 екипа на РС ПБЗН-Сандански. Щетите са изпепелени фураж, навес и външна гума за трактор. Малко по-късно е получен сигнал за пожар в гора над петричкото с.Първомай. Пламъците са загасени от екип на РС ПБЗН-Петрич. Унищожен е един декар широколистна гора. След полунощ в неделя лумна в огън и цех за производство на пелети в петричкото с. Беласица.

Бързата намеса на огнеборците от Петрич е предотвратила разрастването на огнената стихия. Няма пострадали хора, материалните щети не са големи.

Стандарт Нюз припомня, че червен индекс за опасност от пожари важи за 6 области на страната днес. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай