160 г. СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Смолян

160 г. СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Смолян | StandartNews.com

СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Смолян празнува. На 11 май се навършват 160 г. от неговото създаване. Днес училището ще отбележи и патронния си празник с богата програма.

Празничното шествие, в което се включат близо 600 ученици, ще тръгне от площад „Свобода" в 16, 30 часа. То ще бъде водено от мажоретния състав на училището. Всички отличници от 1 до 12 клас, както и учителите, работещи в най-голямото училище в Смолян, ще дефилират в специален блок.

Тържествата ще продължат с концерт – спектакъл „160 години СОУ „Св. св. Кирил и Методий" – мъдростта на поколенията". Той ще се състои в зала номер 1 на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов" от 17, 30 часа.

Трима преподаватели от училището ще бъдат наградени- Гергана Хасова-начален учител (за учителски дебют), Славка Палагачева, главен учител и преподавател по история и география (за учител на годината), както и Екатерина Чернева, начален учител (за цялостен принос в професионалната й дейност).

На тържеството ще бъдат връчени и традиционните стипендии за ученици, като тази година са отличени 6 възпитаници на училището от 1 до 12 клас.

Тържеството ще завърши на площад „България" с концерт „Училище под звездите" с участието на Ice cream и Марчинг Бенд, „Marching Stars"- Златица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай