15 ранени при катастрофа край Сливен

15 ранени при катастрофа край Сливен | StandartNews.com

ТИР смаза автобус с учители

Жестока катастрофа между автобус и ТИР при разклона за сливенското село Камен едва не погуби група учители, прибиращи се от честванията по случай 24 май.

В рейса са пътували 30 души, от които 15 са ранени и откарани с линейки в болниците в Сливен и Ямбол. 4 от пострадалите са в много тежко състояние, научи "Стандарт".

Катастрофата е станала около 15 часа на един от завоите на пътя след разклона за село Камен. Автобусът е пътувал от Велико Търново в посока Ахелой.

Преподавателите са били на екскурзия в старата столица. Веднага след разклона шофьорът му е предприел изпреварване и се е блъснал в идващия от Ямбол турски ТИР, управляван от румънец. Истински късмет е, че няма жертви, казаха от болницата. За лечение в сливенската болница са настанени двамата водачи и шестима от пасажерите, други седем души са транспортирани до болницата в Ямбол.

Най-тежко пострадали са двамата шофьори и две жени от автобуса. На място са изпратени няколко линейки от Сливен и Ямбол, а движението по пътя бе спряно за часове. Автомобилите, пътуващи към Ямбол, се пренасочваха през село Гергевец, а пътуващите в посока Сливен - през селата Камен или Крушаре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай