15 години затвор грозят джигита Янко

15 години затвор грозят джигита Янко | StandartNews.com

През април го осъдили условно, защото карал без книжка

Сливенският окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение - задържане под стража, на 25-годишния Янко Чакалов, който уби на улицата 3-годишно дете. Решението взе съдия Галина Нейчева, след като и двете страни в процеса - прокуратурата и защитата на Янко - бяха изслушани. Решението на окръжния съд може да се обжалва в 3-дневен срок пред Апелативен съд Бургас. В неделя вечерта Янко блъсна с фиата на майка си 3-годишната Даниела. Инцидентът стана пред дома на момичето в сливенския кв. "Речица".

"Янко Чакалов е карал след употреба на алкохол, а през април тази година е бил осъден условно за шофиране без книжка. Веднага след инцидента пък се е укрил", заяви пред съда прокурорът по делото Руси Русев. Той подчерта, че обвинението срещу Янко е по чл. 343 от НК. "След последните изменения на НК, влезли в сила през септември тази година, за подобен вид престъпление се предвижда наказание до 15 г. затвор", заяви обвинителят в съдебната зала. От своя страна защитникът на Янко Дойчин Дойчев поиска от съда домашен арест с аргумента, че подзащитният му имал постоянен адрес. Веднага след края на заседанието адвокатът обяви, че ще обжалва пред Апелативния съд наложената постоянна мярка за неотклонение.
Съдебното заседание в Сливен започна, докато не бе завършило погребението на малката Даниела в кв. "Речица". Репортер на "Стандарт" видя няколко десетки роми, събрали се около къщата минути преди погребението. Въпреки траурната церемония, част от присъстващите се смееха, а децата играеха топка на същата улица, където е станал инцидентът в неделя вечерта. Според жители на квартала ромите са

играли кючеци на улицата малко преди катастрофата

в неделя. "Вижте камерите на входа на мандрата, полицията ги иззе. Там се вижда всичко", заявиха българи от квартала. Според тях ромските семейства ежедневно пускат децата си безпризорни на улицата. Някои дори се качват на браната на трактор, рискувайки да стане трагедия. Наскоро пък дете буквално се пъхна под лек автомобил, преди той да тръгне. "Мислят само за социални помощи", категорични са жители на "Речица". Те казаха, че бащата на загиналото дете се знае като Гринго. Семейството имало 6 деца. От своя страна ромите твърдят, че местните хора масово карали с висока скорост и не веднъж правели гонки, особено вечер.

Сливенският отец Евгений Янакиев публично обяви, че е против криминализирането на високата скорост. "Мисля, че е унижение за полицаите и по-специално за катаджиите, да бъдат с камери като престъпници.

Да сложат камери на онези, които крадат милиарди

тях да записват и да вкарват в затвора. Катаджиите са последната брънка на веригата. Това за пореден път доказва, че живеем в държава, наречена Абсурдистан", заяви отец Евгений пред "Стандарт". Той каза, че ще публикува своето мнение и във Фейсбук. Драмата в кв. "Речица" влезе и в предизборното надцакване между политическите партии в Сливен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай