150 лв. глоба за незаконен превоз на кокошки

150 лв. глоба за незаконен превоз на кокошки | StandartNews.com

Нерегламентиран превоз на 100 ярки ще струва 150 лева на животновъд. Това реши районният съд в Петрич, който потвърди наказателното постановление на Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград.

В петричко село на 9 юни миналата година към 10,20 часа е спрян за проверка лек автомобил „Дачия Логан" с кюстендилска регистрация. Колата е съпроводена до ГКПП – Кулата. Там е претърсена и е установено, че водачът А.К. превозва 100 кокошки в клетки. Той обяснил, че трябва да ги достави до Гърция. Но не представил необходимото ветеринарномедицинско свидетелство. То се издава за транспортиране на животни от един животновъден обект до друг.

На мъжа е съставен акт за административно нарушение, който той подписал без възражения. Наложена му е глоба от 150 лева.
По-късно обаче обжалва наказателното постановление в петричкия съд и представя като доказателство по делото ветеринарномедицинско свидетелство от датата на нарушението - 9 юни 2015 г., издадено от служителя на ОДБХ – Кюстендил Първан Дангов. Съдът обаче е на мнение, че приложеното ветеринарномедицинско свидетелство действително е издадено на същия ден. Но това е станало най-вероятно в по-късен час, т.е след извършването на въпросната проверка. Не е имало записан час на документа, а само дата. Решението може да се обжалва пред Административен съд – Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай