14 пожара гасиха за 3 дни в Пиринско

14 пожара гасиха за 3 дни в Пиринско | StandartNews.com

Огнеборците в Пиринския край имаха тежък уикенд, след като им се наложи да потушават 14 пожара. При 5 от тях са нанесени материални щети, уточниха от пресцентъра на ОД МВР – Благоевград.

Лек автомобил се запалил в движение в петък към 11,12 часа на пътя от Петрич за ГКПП – Кулата. Пожарът е потушен, а обгорял е двигателният отсек на леката кола „Ивеко Дейли". Пожарникари са се отзовали и на сигнал за горящ автомобил в Симитли в неделя към 01:23 часа. Возилото „Сеат" било паркирано на улица "Предел" в града. Огнеборците са потушили пламъците, но леката кола е изпепелена. Полицията разследва версията за умишлен палеж.

Електрическа печка пък предизвикала пожар в частен дом в Гоце Делчев. Пожарникарите са спасили от огнената стихия жилището, съсипана е само печката.

Трансформатор се запалил в подстанция в град Якоруда. Екип огнеборци бързо се справил с огъня. Метален комин на кухня в хотелски комплекс пламна в неделя към 21:29 часа. Сигналът е получен навреме и пожарникарите са потушили навреме огъня, като са предотвратили неговото разрастване към съседни сгради.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай