09:10 ч.

22.10.17

2 мин.

0

3

0

120 000 дървета в новата гора на София

от редактор |

120 000 дървета в новата гора на София

До 3 декември всеки уикенд столичани ще засаждат липи и акации


Нова гора със 120 000 липи и акации започва да никне в София. Столичани дадоха вчера старт на най-мащабната залесителска инициатива - „Новата гора на София".


Гората на площ от 225 дка ще е в кв. „Суходол", в близост до рекултивираното депо. Точно срещу него ще е входът на гората. За засаждането на дърветата екипът на Столична община разчита на всички софиянци. Трудът в кампанията е изцяло доброволчески. Дървета трябва да бъдат засадени в рамките на три залесителни сезона – до края на 2018 г. Фиданките за първия сезон, който ще продължи до 3 декември, са предоставени от неправителствената организация gorata.bg.


Те ще се засаждат всяка събота и неделя от вчера до 3 декември между 10 и 16 часа при благоприятни климатични условия. Новата гора на София се намира на терен, граничещ с ул. „Прохладен кът" в местност „Дреновица".


„Трансформираме общински пустеещи земи в гора от липа и акация, обособявайки нов зелен филтър в близост до града", каза зам.-кметът по Екология в СО Йоана Христова. "За да се случи това обаче, бихме искали да се обърнем с покана за участие в самото засаждане към всички софиянци и гости на града, както към отделните хора и семейства, така и към представителите на бизнеса и институциите, с призив да се организират и да дойдат заедно да посадят дървета в гората, допълни тя.


"Всяко дърво е важно и участието на всеки един е важно – както конкретно в засаждането на новата ни гора, така и в опазването на въздуха, който дишаме", заключи Христова.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:08 · 05.01.2018
Да е жив и здрав царя
ще я унищожи за 800 дни
Потребител · 11:38 · 22.10.2017
Нека засадят повече
радев · 09:33 · 22.10.2017
и след двайсе години някой с инвестиционни намерения да почне да я сече , без мене !
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент