10 часа издават удостоверения в изборния ден

10 часа издават удостоверения в изборния ден | StandartNews.com

В седмицата преди провеждането на изборите е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, да могат да упражнят правото си на глас.

Звено „български документи за самоличност" при ОД МВР – Благоевград ще ускори издаването на лични карти. При невъзможност за това до края на работния ден на 3 октомври, бъде издадено удостоверение, с което гражданите да гласуват. Трябва само хората да подадат искане в полицията. Това може да стане и в самия изборен ден за времето от 08,00 до 18,00 часа. Удостоверенията за упражняване правото на глас в изборния ден се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. Този документ служи само пред съответната секционна комисия и е валиден само за изборния ден на 5 октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай