Живко Тодоров: Резултатите от управлението ни са видими

Живко Тодоров: Резултатите от управлението ни са видими | StandartNews.com

„Преди четири години, когато поехме Община Стара Загора липсваха средства, имахме 7 млн. лева задължения. Днес, когато приключихме мандата кредитните агенции ни дават висок кредитен рейтинг, нямаме дългове, а в същото време имаме множество реализирани проекти". Това каза на работещите в някои от най-големите фирми в Стара Загора кандидатът за втори кметски мандат от ГЕРБ Живко Тодоров. Той представи направеното до момента, както и програмата си за следващите четири години като градоначалник, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Всичко, което правихме през изминалите четири години може да се види, един лев не е похарчен просто така", категоричен бе кандидатът на ГЕРБ.

„До два месеца ще имаме изцяло обновен градски транспорт – с 55 чисто ниви автобуса, чиято инвестиция само за тях е 30 млн. лева. Финансирането е изцяло с евросредства и общинският бюджет не е натоварен. Имаме нови спирки, ремонтирана контактна мрежа, изградени велоалеи. Това, което беше важно през тези четири години, бе да използваме всички възможности на европейските пари, защото няма как да си позволим с общински средства да подобрим толкова много неща в Стара Загора. Имаме възможност и през следващите четири години да се направи много", обобщи Тодоров.

„През този мандат успяхме да ремонтираме и много детски площадки, градини, училища. За всеки един човек е важно да има добри условия за децата. Плачевно бе състоянието на повечето детски ясли и градини, голяма част от тях не бяха ремонтирани с десетилетия. Малко по малко ремонтите вървят, за да добият истински европейски облик. Спортната зала, новият парк, всички тези обекти са в полза на всички нас. Очакваме още 40 дка от държавата, в единия край на новоизградения парк, за да завършим цялостния облик на терена. Имаме амбиция да построим и още една многофункционална зала, която да спомага при провеждането на мащабни мероприятия. Реновираният ни стадион „Берое" даде възможност Стара Загора да бъде домакин на няколко европейски първенства, което означава, че всички над 10 хил. гости и участници са подпомогнали икономиката на нашия град. Очакваме догодина световен шампионат на глухите хора, който ще се проведе отново тук, с участници над 1000 души. Това е причината да искам да продължим заедно напред. Стара Загора има поставена една много добра основа, не успяхме да решим всички проблеми, но със сигурност сме изградили добър екип и добра база за надграждане. По отношение на инфраструктурата направихме много през тези четири години. Нямаше пригодени места за хора с увреждания, за майки с колички. Старите плочки и бордюри бяха изкъртени. Затова инвестирахме много средства в подобряването на пътната и тротоарна мрежа. Голяма част от улиците вече са ремонтирани, с подновена ВиК мрежа, за да се избегне повторно разкопаване след основен ремонт. Изградихме канализация и в кварталите, в които липсваше – „Кольо Ганчев", „АПК", в село Богомилово също", допълни Живко Тодоров.

Той очерта и приоритетите си за следващите четири години – „ще наблегнем не само на центъра на града, но и на кварталите. Сега също се правят ремонти. Сега стартирахме цялостна подмяна на ВиК мрежата в квартал „Самара 3", а след това там ще бъдат изцяло реабилитирани улици, тротоари и междублокови пространства. Това важи и за квартал „Три чучура – север". Предстои да кандидатстваме по европейски проекти за квартал „Казански" и „Три чучура – юг" отново за цялостно обновяване на подземна и надземна мрежа. Ремонт ще има и за улиците „Пазарска", „Св. Княз Борис" и още много други, които в момента са в лошо състояние".

„Стара Загора заслужава и истинска пешеходна зона. Имаме прекрасен проект за централната част. Алеята да не бъде просто улица, а както е в другите големи градове в България – с плочки, хубави площади, фонтани. Това предстои да се направи по европейски проект. Парковете в Стара Загора също ще бъдат ремонтирани. Продължаваме напред и ако имаме възможност да работим през следващите четири години, то съм сигурен, че ще има видими резултати за града ни", каза Тодоров.

„Стара Загора днес е по-добра от това, което беше. Като виждаме как стоят нещата в някои други общини, спокойно може да кажем – Живко Тодоров е нашият кмет!", заяви категорично Георги Георгиев, шеф на „Загария" ООД, завод за производство на макаронени изделия. Георгиев благодари на Живко Тодоров за подкрепата при обилните валежи миналата година, които поради остарели ВиК мрежи затрудняват оттичането на дъждовните води и наводняват предприятията в района. „Надяваме се, че ще бъде кандидатствано по проект, с който да бъде подменена цялата канализационна тръба, защото е правена преди 60 години", обясниха ръководителите на две от най-големите старозагорски фирми – „Загария" и „Радулови".
Заедно с работниците и ръководството на фирмите се срещнаха и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Диян Димитров и Николай Диков.

В същия ден, приоритетите на ГЕРБ и Живко Тодоров за следващите четири години представи и Емил Христов, водач на листата за общински съветници на ГЕРБ. Той, заедно с кандидатите за общински съветници Диян Димитров, Николай Диков и д-р Даниел Вълчев, се срещнаха с работещите в една от водещите строително-търговски компании в България „Никон" ЕООД.
„Живко Тодоров бе човекът, който преди четири години каза – няма да обещаваме напразно, защото това, което обещаем трябва да се изпълни. Приоритетите ни за следващите четири години отново са ясни – стабилно финансово състояние на общината, образование, жизнена среда, инфраструктура", подчерта Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай