Жителите на с. Баница: Няма да забравим как Иванов ни помогна по време на бедствието

Жителите на с. Баница: Няма да забравим как Иванов ни помогна по време на бедствието | StandartNews.com

Кандидатът за кмет на Враца Николай Иванов, подкрепен от БСП, се срещна с жителите на село Баница. Хората го посрещнаха с думи на благодарност. "С чиста съвест мога да кажа, че Вие, г-н Иванов, сте един добър и благороден човек. Това пролича още по време на голямото наводнение в Баница, когато селото ни се събуди на сутринта разрушено. Вие бяхте първият ръководител, който пристигна при нас, видя щетите и ни вдъхна надежда. Казах си – "Това е човекът, който трябва да реши проблемите на селото и Вие настина го направихте", споделиха присъстващи. Те разказаха как са пристигнали екипи и техника, за да се направи дигата над селото. „Помогнахте ни да засипем разораните от пороя улици. Направихте ни площада, за да не си спомняме за случилото се. Помогнахте с парични средства на пострадалите.

Помогнахте да заработи домашният патронаж. Вярваме, че и през следващия мандат ще помагате на хората от селото и ще работите за подобряване на инфраструктурата!", каза Павлина Цветкова. За активната помощ за селото, оказана от Николай Иванов, не само по време на бедствието, говориха също Тодор Христов и Анета Христова. Припомнен бе и извършеният ремонт на православния храм "Св. Възнесение". "Радвам се, че след тежкото изпитание от миналото лято вече стъпваме на краката си. Успяхме да убедим Европейската комисия да осигури не малко средства, те ще пристигнат съвсем скоро в община Враца. Над 122 000 лева ще бъдат вложени в цялостните аварийно-възстановителни работи на язовир "Желязковец" край вашето село. Предстои да се направи ремонт на конструкцията на язовирната стена и на гасителя. Така че да знаем, че този обект е в едно перфектно състояние", обясни Николай Иванов.

Друга важна тема за хората от селото е бъдещето на местната детска градина. "За мен кауза за следващия мандат ще бъде решаването на въпроса с детската градина в с. Баница. Ще бъде осигурено финансиране", обеща Иванов. Той подчерта, че някои от опонентите му се опитват да развиват тезата, че малките филиали на детските градини и на училищата са излишни, защото там хората намаляват. „Ще отстоявам да има училище и детска градина не само в Баница, а и във всички села на общината. Да продължат да съществуват и да получават още по-добро финансиране", категоричен бе Николай Иванов. Жителите на селото поискаха нова детска площадка, която той се ангажира да бъде построена.
Започналото възстановяване на щетите от бедствието бе обсъдено и на срещата в с. Девене, където Николай Иванов бе гост на събрание, организирано от Коалиция "Народен съюз за Враца". Той подчерта, че в момента се работи по възстановяването на пет моста и няколко участъка от улиците "Г. Димитров", "Рила" и "Родопи", а общата стойност на възстановителните работи в селото е над 160 000 лева.

Голяма придобивка за Девене през изминалия мандат е новата здравна служба, която отвори врати през юли тази година. В обновяването й бяха вложени над 43 000 лева от капиталовата програма на Община Враца. "Ще продължим с благоустрояването по селата и през следващия мандат", заяви Николай Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай