Задържаха двама, били кандидат кмет

Задържаха двама, били кандидат кмет | StandartNews.com

Двама мъже от исперихското село Яким Груево са арестувани заради нападение над кандидат за кмет и прокуратурата иска те да бъдат задържани, докато трае разследването.

30 годишния Метин Тахир и 40 годишния Бейхан Мехмед са уличени в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда, съобщиха от апелативната прокуратура във Варна.В четвъртък те нападнали кандидата за кмет на селото Анифе Мехмед, издигната от партия „Обединена България". Двамата налетяли да бият жената в помещение, собственост на районното мюфтийство, за което и партията на Илияна Раева, и ДПС претендират, че е техен предизборен клуб. Хулиганите отишли да лепят там плакати на движението и понеже Анифе Мехмед опитала да ги спре, те я удряли, ругали и разкъсали дрехите й. Районна прокуратура в Исперих е повдигнала обвинения срещу тях по член 325 от Наказателния кодекс.

Противоборството в село Яким Груево е част от политическия спор в община Исперих между представителите на ДПС и независимия депутат Гюнай Хюсмен. След като бе изключен от партията на Лютви Местан, Хюсмен застана срещу бившите си съпартийци и издигна свои поддръжници за участие в местните избори. Те се явяват на вота като представители на партия „Обединена България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай