Венета Галева се срещна с жителите на селата Марица, Широки дол и Злокучене

Венета Галева се срещна с жителите на селата Марица, Широки дол и Злокучене | StandartNews.com

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Самоков Венета Галева се срещна с жителите на Марица, Широки дол и Злокучене. На срещата бяха обсъдени проблеми, касаещи населените места. Акцент в разговора бе незаконното добиване на дърва. „Няма никакъв контрол върху изсичането на гората", заявиха жителите от общината. „Време е да дойде някой, който знае как и може да даде нова посока на развитие на нашето селото", казаха още хората.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Широки дол Илия Ръкльов изтъкна, че приоритет в работата му е развивитието на селския туризъм. „Но липсата на елементарни условия, като пътища, улично осветление, детски площадки и канализация не ни дават тази възможност", подчерта той.

Жителите на Широки дол изтъкнаха, че искат да развиват земеделие, без да се притесняват от посегателства на собствеността им. „Омръзна ни хора от селото, които всички знаем, да обират продукцията ни. Омръзна ни безстопанствени животни да газят и разорават посевите по нивите ни. Омръзна ни да чувстваме безредие в земеделието. Как да се занимаваме с това, когато накрая няма смисъл? Моля ви, вие направете нещо по тази тема, защото ако и вие не спрете това, ще загубим надежда, че нещо може да се промени" – каза чичо Васил от Широки дол. „Окаяният вид на читалището ни в село Злокучене е „видимия резултат" за това как с години нищо не е правено", каза жител на селото. Хората от Злокучане изтъкнаха, че младежите в селото нямат място, където дори да се събират, още по-малко да споделят интересите си. По думите на кандидата на ГЕРБ за кмет на селото Йордан Милошев младите са отчаяни и не искат да гласуват, защото през годините, в които са израснали там, не са видели никаква промяна.

„И в трите села хората негодуват срещу незаконните постройки в ромските махали и споделят как вечер ги е страх да заспят в собствения им дом, защото престъпността остава безнаказана и няма кой да я спре", заяви Венета Галева. Тя подчерта, че проблемът с канализацията и с липсата на детски площадки е друга голяма тема, която вълнува жителите и на трите села.
„Отчаянието и житейските несгоди на хората, ме ангажира да направя всичко по силите си, за да получат те така желаната промяна, която заслужават. Сигурна съм, че аз и екипът ми можем да направим това.
Време е", категорична бе Галева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай