Във Видин Валериу Згоня подкрепи кандидатите на БСП

Във Видин Валериу Згоня подкрепи кандидатите на БСП  | StandartNews.com

Председателят на камарата на депутатите на румънския парламент Валериу Згоня доведе във Видин делегация на социалистическата партия на своята страна, за да подкрепят кандидатите за кметове, издигнати в 11-те общини на областта. Той бе посрещнат най-сърдечно от лидера на БСП Михаил Миков и червени депутати на моста „Нова Европа". След това всички се включиха в митинг на централния площад „Бдинци" по повод откриването на предизборната кампания на БСП във Видин. На трибуната се качиха и кандидатите за кметове на общините и на селата от община Видин.

Ние ще направим общините за хората, обеща лидерът Миков. Защото е важно да имаме пътища и канализации, но още по-важни за нас са хората. Те трябва да имат такси, достъпни за детските градини на децата им, да имат възможност за образование на децата си. Ако това не стане, утре ги чака социално изключване. Общините не трябва да се превръщат в разпределител на обществени поръчки, в диспечер на печалби и облагодетелстване на някой властник, в когото хората са повярвали.

Миков представи кадидата за кмет на Видин Людмил Димитров и призова множеството на площада да гласува за него.
Много емоционална реч на английски език произнесе и румънския социалист Валериу Згоня. Ние смятаме, каза той, че само политиците с леви убеждения разбират вашите проблеми. Само лявата идея може да изгради общество с равни възможности на хората. Валериу Згоня призова видинчани да гласуват за Людмил Димитров. Той е точният човек на точното място. Когато градовете Видин и Калафат се управляват от социалисти, те могат да станат най-хубавите в България и Румъния, каза още румънският депутат. На трибуната бе и кметът на град Калафат Мирча Гуца, който е социалист. Успехи на видинските кандидати от БСП пожела и Йон Приотеаса, областен управител на област Долж.
На митинга стана известно, че общинските съветници от БСП ще внасят 30 процента от своите възнаграждения във фонд за развитие на талантливи деца в областта на науката и спорта.

За участниците в митинга пя Петя Боюклиева. Видинчани видяха и танцовия състав „Жарава" от столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай