В Каменарци срязаха тръбите за водата, плашат активисти на ГЕРБ

В Каменарци срязаха тръбите за водата, плашат активисти на ГЕРБ  | StandartNews.com

Най-голямата махала в кърджалийското село Каменарци осъмна без вода след като злосторници срязаха тръбата на водопровода, прокаран от местните хора със собствени средства. В махалата живеят петнадесетина семейства, които са събрали близо 20 000 лева, за да докарат водата до чешмите в домовете си. Хората подозират, че са станали жертва на политическа саморазправа от страна на ДПС-активисти, тъй като потърпевши от вандалския акт са кандидатът за кмет от ГЕРБ Байер Хасан и неговите съмишленици от махалата, които неведнъж са заплашвани от опонентите си.

Каменарци се намира на 6 км от Боино, а трите махали на селото наброяват около 40 домакинства. Най-тежко е през зимата, когато снегът блокира достъпа до селото. На 25 октомври в Каменарци за първи път ще избират кмет. В селото няма канализация, а водоснабдяването е изградено с доброволни средства. Хората са изумени, че политическите противоборства са стигнали до там, че някой да посегне на питейната вода, която се ползва и за добитъка, и за напояване. Областният координатор на ГЕРБ Цвета Караянчева реагира остро и заяви, че ще информира полицията за поредния случай на репресия върху свободната воля на хората.

„Ще настояваме виновните да бъдат разкрити и наказани. Няма да позволим издевателства върху наши членове и симпатизанти под каквато и да е форма и ще сезираме всички институции, които имат отношение към правата на човека. Няма да позволим изборите в Кърджалийско да се провеждат според закона на джунглата", категорична бе тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай