Тодор Славков: Целият блясък на България сега се събира в музей

Тодор Славков: Целият блясък на България сега се събира в музей | StandartNews.com

Възможно ли е наистина целият блясък на постигнатото през годините преди промените в България сега да се събира в един-единствен музей? Този риторичен въпрос зададе Тодор Славков, един от лидерите на движение "Напред България" и кандидат за общински съветник в София, при посещението си на Ретро Музея във Варна, съобщиха от пресцентъра на движението.

Славков разгледа колекцията експонати и восъчни фигури, и се запозна с историята на музея, създаден по лична инициатива на неговия собственик, варненският бизнесмен Цветан Атанасов.

От промишлеността, през селското стопанство, до елементарното възпитание и отношение между хората, всичко вече е останало за музея, с носталгия констатира Тодор Славков.

Прекрасно е, че има хора като Цветан Атанасов, които не искат да загърбят историята на България и постигнатото от народа ни в стремежа си за създаване на достойна държава. Ако всеки реши да реставрира или възстанови малка част от спомена за доброто, имаме истински шанс да спрем да се връщаме непрекъснато към лошото, подчерта Славков.

Изумявам се от труда и инвестицията на един-единствен човек, вложени в създаването на подобен музей. Самата концепция да отдадеш време, желание и средства, за да възстановиш спомена, e изключително благородна инициатива, обърна внимание заместник-председателят на "Напред България" Йорданка Малинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай