Стоилов: Във Видин БСП дава ново начало

Стоилов: Във Видин БСП дава ново начало  | StandartNews.com

„Тези избори са важни за БСП. От резултатите от тях трябва да настъпят промени на идейно и на политическо и организационно ниво. Чрез подкрепа на кандидатите на левицата вие ще дадете тази сила, която да осъществи идеите на партията". Това заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов на пресконференция в град Видин, където той подкрепи кандидата на левицата за кмет на общината – Людмил Димитров, както и кандидатите за кметове на населени места и листата за общински съветници.

„В община Видин ние даваме едно ново начало с последователни и отговорни хора в обновената ни листа, с което показваме, че БСП изпълнява ангажиментите от предизборната си платформа и левите стандарти за политика в местната власт", обясни Стоилов. Той подчерта, че БСП има и национална платформа, която очертава разликата в политиката, развитието на общинската икономика, социално ангажирани общини, създаване на ред и сигурност. Като едни от основните национални приоритети на левицата, зам.-председателят на партията посочи: преразглеждане на санкциите срещу Русия и противопоставянето на създаването на допълнително социално разделение с промените в закона за образованието и закона за здравеопазването. „Тези избори са битка за бъдещето. Да дадем шанс на промените, които започнаха", призова той.

Людмил Димитров: Видинчани се нуждаят от съзидателно и честно управление без зависимости

„Община Видин се нуждае от ново начало, за да спре загиването на града и селата и за да се развиват те пълноценно". Това заяви пред медиите кандидатът за кмет на БСП за Видин Людмил Димитров. По думите му видинчани се нуждаят от съзидателно, честно, принципно и човечно управление, прозрачност и отчетност в харченето на техните пари, без зависимости от частни интереси.

По-рано през деня зам.-председателят на левицата Янаки Стоилов, заедно с кандидата за кмет на общината и кандидатите за общински съветници и кметове на населени места се срещнаха с членове, симпатизанти на партията и граждани от Видин и обсъдиха наболелите проблеми на видинчани.

Белоградчик трябва да е модел за общинско развитие и управление

Янаки Стоилов посети и Белоградчик, където подкрепи кандидатурата на Борис Николов за пореден мандат като кмет на общината. „Община Белоградчик е социално устроена и развива икономика на светло в съгласие с левите стандарти на БСП. Тя трябва да се превърне в модел за общинско развитие и управление", категоричен бе Стоилов. Като свои приоритети за предстоящия мандат Николов посочи: изграждане на общински предприятия за спорт и туризъм; гори, земи и води; проекти и програми; развитие на екоземеделие и животновъдство, рибовъдсвто, производство на мед.

Янаки Стоилов подкрепи кандидата за кмет на Вършец Олга Яничкова

„На тези избори България е изправена пред дилемата между хората, идеите и политиката, от една страна, и парите и властта от друга. Единствено БСП е представител на интересите на хората. Именно чрез общините ще покажем, че можем да върнем държавата на хората", заяви Янаки Стоилов. Той допълни, че именно кандидатът на левицата за кмет на общината Олга Яничкова и листата от общински съветници на БСП са тези, които могат да осъществят нужните промени. По думите му община Вършец трябва да стане бенефициент на европейски средства и това да създаде работни места, пасищата от общинския поземлен фонд да се използват за създаване на малки предприятия и общината да реализира продукцията им, да се засили гражданското участие в местната власт, а обществените съвети да упражняват контрол върху обществените поръчки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай