Силвия Хубенова се включи в спортната инициатива "Ходенето е здраве"

Силвия Хубенова се включи в спортната инициатива "Ходенето е здраве" | StandartNews.com

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Асеновград Силвия Хубенова и кандидати за общински съветници от ГЕРБ – Асеновград се включиха в спортната инициатива "Ходенето е здраве". В месеца, посветен на "Международния ден на интензивното ходене" те, заедно със съмишленици, членове и симпатизанти на ГЕРБ, извървяха за здраве разстоянието от разклона за "Асенова крепост" до самата крепост, за да напомнят колко важно е движението.

Идеята на организаторите от ГЕРБ е да се стимулират повече желаещи за системни занимания с ходене за здраве.

"Включвам се с удоволствие в инициативата, защото младежките дейности и политики са сред моите основни приоритети, а и защото искам да покажа на младите хора, че отношението към здравето е много важно. Ходенето е здраве, така че нека последват примера на хората, които ежедневно отделят време да походят за здраве", каза преди старта Силвия Хубенова.
Най-възрастният участник, който се включи в ходенето, бе Мария Маркова на 60 години, най-малкият - Йордан Боруков - на 5. Според специалистите ходенето спомага за поддържането на добра кондиция, работоспособност и дълголетие и е профилактично средство при сърдечно съдови заболявания. Първият стигнал до Асеновата крепост Ангел Карастоянов и втората Александра Терзиева получиха награди от кандидата на ГЕРБ за кмет на Асеновград Силвия Хубенова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай