Проданова на церемония по връчване на сертификати на жени в риск

Проданова на церемония по връчване на сертификати на жени в риск | StandartNews.com

Кандидатът за кмет на варненския район „Приморски" Петя Проданова и кандидатите за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ Тодор Балабанов, Людмила Колева, Калин Калевски, Борислав Нанков и Кирил Пенев присъстваха на церемонията по връчване на сертификати по проекта „Осигуряване на подкрепа на бременни жени и млади майки в социален риск". Събитието се проведе в арт галерия „Импулс".

В рамките на проекта, финансиран от община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности", в продължение на 130 часа в специално обучение са били обхванати 20 бременни жени и млади майки в риск. Дамите са придобили умения по бизнес консултация и мениджмънт, бизнес комуникации, фотография, кулинария, начална компютърна грамотност, поезия и приложни занаяти. Партньор по проекта са членовете на Асоциация „Да съхраним жената".

След като се запознаха с постигнатото, кандидатът за кмет на район „Приморски" Петя Проданова и кандидатите за общински съветници оцениха високо постигнатите резултати. И изразиха увереност, че обучението е добра форма за социализацията на бременни жени и млади майки в риск. Те предложиха подкрепата да бъде разширена, като се потърсят възможности не само за устройването на работа на тези жени, но и за настаняването им в общински жилища, както и за приемането на дечицата им в ясли и градини, за да могат майките им уверено да градят бъдещето си. Вече има едно осигурено жилищe, а двойка близнаци са настанени в детска ясла.

По време на срещата бе направена презентация на резултатите от още един проект. Благодарение на подкрепата на Обществения дарителски фонд Варна - Асоциация „Да съхраним жената" е организирала „Детска работилница за таланти". Кандидатът за кмет на Район „Приморски" Петя Проданова и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ разгледаха изложба от произведения на приложното изкуство. Те бяха изработени от деца в неравностойно положение в 15 ателиета и изпълнени в различни техники - декупаж върху стъкло, плат, дърво, плъстена вълна, рисувани тъкани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай