Под патронажа на д-р Маринова във Варна - безплатни прегледи за рак на гърдата

Под патронажа на д-р Маринова във Варна - безплатни прегледи за рак на гърдата | StandartNews.com

Безплатни прегледи и консултации за рак на гърдата ще се проведат в ДКЦ 1 „Света Клементина" под патронажа на д-р Лидия Маринова, кандидат за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ. Традиционната инициативата, която ще се състои в рамките на световния месец за борба с рака на гърдата, е провокирана от големия интерес от страна на жените в областта.

В продължение на 4 дни – от 12 до 15 октомври, прегледите ще извършва доц. д-р Христина Попмихайлова от София. Тя е рентгенолог със специалност мамолог, открила е първия кабинет с мамограф към катедрата по ренгенология в Медицинския университет във Варна.

Прегледите ще се извършват от 10 до 13 часа в кабинета на управителя на ДКЦ 1 „Света Клементина" д-р Иван Иванов (ст. 205, на втория етаж). Дамите, които вече имат правени изследвания от мамограф, е желателно да носят актуална мамография.

Мамографията е най-добрата профилактика на рака на гърдата, който е първата причина за смъртност у нас при жените. Специалистите твърдят, че всяка жена над 40 години веднъж годишно трябва да се изследва на мамограф, а най-честата патология се забелязва при жените над 50-годишна възраст.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай