Пламен Църноречки: Обновяваме сградата на културния дом в кв. „Хиподрума" и създаваме сцена на открито

Пламен Църноречки: Обновяваме сградата на културния дом в кв. „Хиподрума" и създаваме сцена на открито | StandartNews.com

„Разработваме проект за нова сцена на открито до културния дом в парк „Хиподрума". Вече сме готови и с проекта за обновяване на сградата на културния дом". Това каза Пламен Църноречки, кандидат на ГЕРБ за кмет на район „Красно село" по време на среща с независимите творци. Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София от ГЕРБ, както и кандидатът за общински съветник Малина Едрева и кандидатът за кмет на район „Средец" Вергиния Стоянова участваха в дискусия за политиките в областта на културата с представители на творчески и неправителствени организации.

„В програмата сме заложили разкриване на нови пространства за култура, както в кварталите, така и в бивши индустриални пространства", каза Йорданка Фандъкова и припомни, че културните и творческите индустрии са на четвърто място по принос към БВП на града. „Постигнахме този резултат и благодарение на общинските програми „Култура" и „Европа", с които стимулираме творците и провеждането на културни събития", каза още кандидатът на ГЕРБ за кмет на София. В последните 4 г. Столична община е подкрепила 767 проекта в сферата на културата чрез програма „Култура" и 200 неправителствени организации за повишаване на информираността и насърчаване на дебата с гражданите по програма „Европа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай