Ограничаване на бедността, обеща кандидат кметът на АБВ във Варна

Ограничаване на бедността, обеща кандидат кметът на АБВ във Варна | StandartNews.com

„Време е да кажем стоп на бедността в морската столица на България. Време е общинската политика да е насочена към хората, живеещи на прага на бедността.", заяви днес доц. д-р Миглена Темелкова на среща с над 30 безработни от квартал Владислав Варненчик. Липсата на целенасочена социална политика в община Варна бе основният проблем, поставен от хората. «Спекулациите и купуването на гласове е най-разпространено сред нашите среди, защото сме бедни и 30-40 лева ни блазнят, но после години никой не се сеща за нас», споделиха безработните.

Доцент Миглена Темелкова обяви твърдата си позиция, че купуването и продаването на гласове не носи полза нито за обществото, нито за решаването на реалните проблеми на тези, които са продали гласа си. В своето изложение кандидат кметът на ПП АБВ изложи тезата си, че общината следва да работи в диалог с държавата за по-добро усвояване на европейските програми със социална насоченост. Основната причина обаче за безработицата в града е липсата на икономика, носеща висока принадена стойност към брутния продукт на общината – изтъкна доц. Темелкова. «Именно поради тази причина в нашата програма сме заложили мерки за съживяване на производствената икономическа активност на града, а от там и отварянето на нови работни места.»

Сред основните проблеми, изложени пред кандидат кмета на партията бе и нуждата от безплатна детска градина за семейства, живеещи на прага на бедността. ПП АБВ в морската столица поема ангажимент общинският бюджет да бъде така преструктуриран, че част от него да покрива таксите на децата, чиито семейства изпитват тежък финансов недостиг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай