Огнян Цветков настоява за електронно управление във Видин

Огнян Цветков настоява за електронно управление във Видин | StandartNews.com

„Общинската администрация трябва да бъде прозрачна в своята работа, достъпна за гражданите и бизнеса, отворена за решаваното на проблемите на всеки един гражданин", заяви кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков. Ценков и кандидати за общински съветници на партията продължават срещите си с граждани в жилищните квартали на гр. Видин и населените места на общината, съобщиха от пресцентъра на партията.

В отговор на зададен въпрос, защо община Видин е на двадесет и седмо, предпоследно място от областните градове по достъп до информация, Ценков бе категоричен, че в дневния ред на местната власт трябва да присъства въпросът за създаване на електронно управление. Управление, което е качествено, прозрачно, устойчиво и в диалог с гражданите.

„В управленската програма на ГЕРБ ясно сме разписали и поемаме ангажимента да разработим и въведем конкретни правила и процедури за всяко едно направление от дейността на Общината, които да бъдат публично достъпни за всеки гражданин", подчерта Ценков. Той бе категоричен, че местната власт ще работи в диалог и сътрудничество със структурите на гражданското общество. Според Ценков, разработването на правилник за провеждане на диалог с местните общности, който ще спомогне за упражняването на ефективен граждански контрол върху дейността на администрацията, е една от мерките, които ще бъдат предприети в тази посока.

„Осигуряване на лесна и достъпна информация за сключените договори, публикуване на всички обществено значими актове на кмета и общинската администрация, както и на всички публични регистри са част от действията, които ще предприемем в посока прозрачност и информираност на гражданите", каза кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ Огнян Ценков. „Организирането на изнесени приемни на кмета на общината в населените места, както и публични обсъждания и проучвания на обществените нагласи и мнения по важни въпроси за бъдещето на община Видин, категорично трябва да са част от диалога между местната власт и жителите на общината", заяви още Ценков.

Осигуряване на бърз интернет достъп до всяко населено място и подходящо компютърно оборудване на кметствата, установяване на електронна комуникация между общинска администрация и кметствата с цел бързина на административния процес и снижаване на разходите, също са мерки, които ГЕРБ е разписала в своята програма за управление на община Видин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай