Огнян Ценков поздрави екипа на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев"

Огнян Ценков поздрави екипа на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев" | StandartNews.com

Българските библиотеки са онези институции, които съчетавайки новаторско мислене с вековна традиция и съхранени ценности, заемат заслужено място като лидери в културния живот на обществото. Ние можем да се гордеем, че имаме модерна библиотека, която отговаря напълно на изискванията на динамичното ни съвремие. Това каза в своя поздрав към екипа на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев" кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков. Ценков и кандидати за общински съветници на партията бяха гости на библиотеката по повод на 145-годишнината на библиотечното дело във Видин.

„В своето историческо развитие институцията „библиотека" е била пазител на българщината, книжовно и просветно средище, което укрепва българския дух и култура. В днешно време, продължавайки традицията, библиотеките са обществени центрове за информация, извършващи всеобхватна образователна дейност", подчерта Огнян Ценков.
Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков благодари на екипа на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев", която е не само дом на духовността и хубавата книга, но и център за образование, култура, информация и място за социални контакти на видинчани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай