Нунев: Кандидатите за кметове на ГЕРБ спечелиха в четири от осемте общински центъра на Русенска област

Нунев: Кандидатите за кметове на ГЕРБ спечелиха в четири от осемте общински центъра на Русенска област | StandartNews.com

В област Русе кандидатите за кметове на ГЕРБ спечелиха в четири от осемте общински центъра и в 33 малки населени места от общо 67. Това заяви по време на пресконференция днес областният координатор на ГЕРБ и народен представител Пламен Нунев в присъствието на новоизбраните кметове на Русе, Иваново и Борово. Той поздрави всички за постигнатите от партията резултати в региона. "ГЕРБ увеличава влиянието си в местната власт, благодарение на свършената реална работа и видимите резултати", каза Нунев.

Кандидати на ГЕРБ ще участват и на 14 балотажа тази неделя. От 13-те малки населени места в община Русе ГЕРБ има кметове от първи тур в 11, а в Просена кандидатът ще бъде на балотаж. Подобна е ситуацията и в общините Иваново и Борово.
Стартираме втория мандат с осигурени 100 000 000 лева, заяви кметът Пламен Стоилов на първата за втория му мандат пресконференция. „Направихме изключително силна кампания, изцяло позитивна и обърната към гражданите, допълни той. Последният месец беше финал на една четиригодишна предизборна кампания. Бяхме абсолютно убедени в резултата", каза Стоилов. Пламен Стоилов бе категоричен, че при по-висока активност той е щял да получи още по-голяма подкрепа и освен решаването на кметския вот още на първи тур, партия ГЕРБ е щяла да има не 21, а 30 съветници. Стоилов коментира, че в някои секции е установено, че негови опоненти умишлено са бавили изборния процес, за да се откажат хората да гласуват.
В Общинския съвет, в който влизат 10 партии, кметът ще работи с общинските съветници от Реформаторския блок, които са шестима. Пламен Стоилов очаква да има подкрепа и от още две партии. Според него ще бъде формирано силно мнозинство, което да работи в интерес на града.

Пламен Стоилов каза още, че екипът му от заместник-кметове и директори на дирекции ще бъде запазен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай