Николай Зайчев: Спортът в Пещера ще се развива по нов начин

Николай Зайчев: Спортът в Пещера ще се развива по нов начин | StandartNews.com

Кандидатът за кмет на община Пещера от ГЕРБ Николай Зайчев организира среща-дискусия за развитието на спорта в общината. За да го подкрепят и предложат идеи, в Пещера дойдоха големият български треньор по вдигане на тежести Иван Абаджиев и изпълнителният директор на „Лудогорец" Ангел Петричев.

Пред представителите на всички спортни клубове в община Пещера, Зайчев очерта приоритетите си в този сектор, който през последните години изпадна от фокуса на местната управа. В неговата Управленска програма е заложено, че Община Пещера трябва да възобнови бързо и с ускорени темпове дейността на спортните клубове, донесли слава на града ни в традиционните видове спорт, както и даде тласък на нови такива. А за да се случи това се предвижда модернизацията на стадионите на град Пещера и двете села, изграждане на многофункционална спортна зала на територията на бившата казарма, което ще позволи развитие на спортовете: волейбол, бадминтон, тенис на маса, традиционните за Пещера – бокс и борба, правилно и справедливо разпределение на субсидиите за всички регистрирани спортни клубове.

В тази връзка Иван Абаджиев препоръча на кандидатът за кмет освен по-добра база, да създаде условия за прилагане на методика за усъвършенстване на резултатите. Абаджиев посочи, че в Пещера има човек, който може да го направи и това е кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Добринка Смилянова. Добринка е утвърдено име в българския бадминтон и е била подготвяна именно от Абаджиев.

От друга страна Ангел Петричев изтъкна фактът, че спортът е отлична инвестиция, която повлиява цялостно градовете. От трибуната на читалище „Развитие" Петричев заяви, че е пропътувал разстоянието от Разград до Пещера, за да даде кураж на Николай Зайчев да изпълни програмата си. Освен това Петричев постави акцент върху обезпечеността от кадри, без които спорт не може да има.

Позитивната обстановка в залата бе помрачена от няколко прости факта, описващи моментното състояние на най-популярния спорт – футбола. По данни на присъстващите представители на футболния клуб, се оказва, че от половин година на стадиона в Пещера няма питейна вода, поради технически причини, които не се отстраняват. След тренировка футболистите няма къде да се измият, камо ли да се изкъпят гостуващите отбори след мач.

В тази връзка Николай Зайчев обяви, че за да вървят нещата по-добре ще организира Консултативен съвет по спорта към кмета. В него ще има представители на всички клубове, които ще решават как да се разпределят субсидиите между клубовете, как да се организира спортния календар.

Той увери, че докато се реализират мащабните проекти за ремонти на стадионите в общината и изграждането на спортна зала, ще направи всичко възможно спортните клубове да получат най-доброто, което моментните условия позволяват.
Всичко това, каза Зайчев, ще се осъществи с волята и помощта на Общината, държавата и бизнеса в града.

В община Пещера ПП ГЕРБ е с номер 10 в бюлетината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай