Ненчев се закани на зам.-командира на ВВС

Ненчев се закани на зам.-командира на ВВС  | StandartNews.com

Военният министър Николай Ненчев се закани на на зам.-командира на Военновъздушните сили (ВВС) Анатолий Кръстев. Размаханият пръст е заради изказване на неговия подчинен, че двата двигателя за родните МиГ-ове, които ще получим от Полша, докато те ремонтират нашите самолети, няма да са безплатни. До този момент министърът твърдеше, че това няма да ни струва нищо.

"Ще му потърся отговорност! Всичко, каквото съм казал, е истина!", разгневи се Ненчев  в кулоарите на парламента. "Ако някой си позволява да говори неистини, това е много опасно, особено ако се касае за българската армия!", допълни той. Заканата идва броени дни след подадената и оттеглена оставка на шефа на ВВС Румен Радев. Това стана след намесата на премиера Бойко Борисов.

Военният министър каза още, че споразумението с Полша за ремонта на самолетите ще влезе след няколко дни за ратификация в Народното събрание. Той обеща да води журналисти от широк кръг медии в Полша, за да се убедят, че обновяването на родните МиГ-ове върви успешно.

Ненчев обсъди с депутатите от Комисията по отбрана приетата преди седмица от кабинета "Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили 2020" и изрази увереност, че очакваното повишение на разходите за армията ще стане факт. За 2016 бюджетът на МО ще бъде увеличен със 150 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай