Местан: Свищов е затънал в блатото на Благов

Местан: Свищов е затънал в блатото на Благов | StandartNews.com

Свищов е затънал в блатото на Благов. Това заяви пред стотици симпатизанти в Свищов лидерът на ДПС Лютви Местан.

"Аз съм сигурен, че Бедри Алиев би бил по-успешен кмет от сегашния", обърна се към множеството председателят на Движението, имайки предвид досегашния мандат на Станислав Благов. Местан коментира намерението на РБ да променят статуквото. В тази връзка той определи четирите мандата, респективно 16 години управление в Свищов като статукво и допълни:

"Ако реформаторите са искрени в тезата си, че статуквото трябва да се промени, трябва да се съгласят с тезата на председателя на ДПС, че Свищов трябва да има нов кмет и ново управление".

"Свищов се нуждае от промяна. Свищов се нуждае от нов кмет, от нова енергия и ние като ДПС ще дадем своя решителен принос за промяната. Свищов трябва да се превърне в европейска община", каза на своите Местан.

"За това независимо дали Бедри ще стане кмет или не, по-важното е друго - толкова силна подкрепа за листата на ДПС, избор на минимум четири съветници от листата на ДПС за местния парламент и на 25-ти октомври, когато ОИК обяви резултатите, да стане ясно, че на балотажа без гласовете на ДПС не може да бъде избран никой за кмет", каза Местан. Лидерът на ДПС бе в Свищов заедно с Централния предизборен лъч на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай