Местан: Изборите ще покажат, че опитът за изолация на ДПС не успя

Местан: Изборите ще покажат, че опитът за изолация на ДПС не успя | StandartNews.com

На 25.10. ще стане ясно, че ние сме необходима за България либерална партия, каза лидерът на Движението

Изборите ще покажат, че опитът за политическа изолация на ДПС завърши с провал. На 25 октомври ние ще се препозиционираме стратегически, като необходима за България либерална партия, важен гарант за бъдещето на страната ни. Това обяви в Исперих лидерът на ДПС Лютви Местан на митинга, с който Движението откри националната си предизборна кампания, по време на ХV-те традиционни конни надбягвания в лудогорската община.

"Ние тръгваме към изборна победа, която няма да измерваме с броя спечелени кметски места, и количеството избрани общински съветници. За нас ще е важен резултатът на оценъчно равнище.Той ще е от стратегическо естество и ще покаже, че посланията на ДПС са стигнали до харата и те са гласували за нас. Победа за нас ще означава ако партията е запазила позициите си във всичките 37 общини, където сега имаме кметове.

Ако си върнем кметовете, там където изгубихме изборите през 2011 година.Ако разширим влиянието си и управляваме в повече от 40 общини в България", каза той.
Местан припомни, че ДПС и сега е първа политическа сила в над 100 общини. Но, че на втория тур всички – и леви, и десни, и земеделци се съюзяват срещу ДПС и етнизират вота. "Тогава ДПС ли е етническата партия?", риторично се обърна той към множеството.

"Досега на Движението се гледаше като на донор. На тези избори ние ще продуцираме нова коалиционна формула, която ще развие българския етнически модел. Това ще стане в общини като Тервел, Добрич, Стражица, Златарица", заяви Местан. "За ДПС общините са основа на съвременното общество, белите дробове на демокрацията. Колкото повече те свободно дишат, толкова по здраво ще е обществото и ще укрепва демокрацията", каза той. Мотото на Движението за тези избори е „Либерални общини- Демократична България!".

"Под общини ДПС не разбира само София с жълтите й павета, Бургас, Варна и Пловдив с техните благоустроени булеварди и нови спортни зали. За ДПС общини са и Исперих, и Върбица, и Гравиница. И малките населени места, потънали в прах, и калните квартали, в които живеят равноправни граждани, които и сега на книга имат право на европейски стандарт", посочи председателят на партията. И още:"На изборите през октомври посланията на ДПС ще бъдат припознати от поне половин милион избиратели. Това ще бъде послание и към тези, които сънуват изолация на ДПС".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай