Кралев призова феновете в залата

Кралев призова феновете в залата | StandartNews.com

Министърът подари по едно българско знаме на всички национали

Малко завиждам на играчите за шанса, заяви Пламен

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе категоричен, че България е напълно готова да посрещне Европейското първенство по волейбол. Шампионатът, на който сме домакини с Италия, стартира в петък. Първият мач на нашите е срещу Германия в "Арена Армеец" от 20,30 часа. "Искам да благодаря на г-н Данчо Лазаров, на цялата федерация и всички хора, които не са публично обявени пред вас, но положиха огромни усилия. Двете зали - ДКС във Варна и "Арена Армеец" в София, са в готовност за такъв важен форум", заяви Кралев.

"За нас е изключително важно за пореден път да покажем, че сме домакини на много високо ниво. Държавата ще продължи да помага на волейбола, защото това е най-успешният роден колективен спорт. Искам да призова феновете да напълнят зала "Арена Армеец" през следващите дни, за да може наистина да отвърнем на волейболистите със същата грижа, с която и те се отнасят към нацията, за тяхното старание, мъжественост и отговорност, с която те подхождат към всички срещи до момента", завърши Кралев на брифинг в "Арена Армеец". За двубоя с Германия са останали само 2000 билета. До Кралев бе и селекционерът на отбора Пламен Константинов.

"Ние ще се постараем да оползотворим тези усилия и да донесем един добър резултат. Не мога да обещая, знам, че в спорта всичко е възможно, но имаме добри шансове да направим едно силно класиране пред родна публика. Малко завиждам на играчите. Аз нямах възможността да играя пред родна публика на подобен форум. Но съм убеден, че те са пределно концентрирани и мотивирани да покажат най-доброто", обобщи Пламен. Министър Кралев се срещна и с целия национален отбор. Той връчи на играчите по един трибагреник, който да ги мотивира за победи.

След това пък Владимир Николов, Тодор Алексиев и Теди Салпаров представиха новия екипи, с което нашите ще участват на шампионата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай