Костадинов: Скоро и в кв. Кайсиева градина промяната ще е видима за всички

Костадинов: Скоро и в кв. Кайсиева градина промяната ще е видима за всички | StandartNews.com

Разширяване на пенсионерския клуб в квартал "Кайсиева градина", осигуряване на повече пейки и разливочен пункт на социалния патронаж, поискаха възрастните хора за "Владиславово" по време на среща с кандидата за кмет на ПП ГЕРБ за район "Владислав Варненчик" Николай Костадинов. На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници Николай Георгиев, Жельо Алексиев, Ваня Вълчева и Сашо Димитров.

Николай Костадинов сподели с присъстващите, че съвсем скоро ще стартира цялостното обновяване на "Кайсиева градина". "Готов е проектът за цялoстно възстановяване на инфраструктурата на квартала. Реализацията му ще започне съвсем скоро, тъй като подземните комуникации в Кайсиева градина са подменени изцяло в много висока степен. Цялостно ще бъдат преасфалтирани всички улици. Ще се възстановят детските площадки в предблоковите територии", каза Костадинов.

Той добави, че предстои двойно да бъдат увеличени местата за паркиране - от 1300 на над 2500. В квартала ще бъдат изградени две нови спортни игрища за свободно ползване. Обособява се и територия за нова детска градина над съществуващата. "Предвижда се богато озеленяване по основните улици и булеварди, както и нови цветни лехи, беседки пред всички блокове и покрай основните пешеходни алеи, което ще задоволи нуждата на пенсионерите от повече места за отдих на открито". Кандидатът за районен кмет от ГЕРБ сподели още, че предстои максимално оптимизиране на схемата на градския транспорт, което ще улесни връзката на квартала с централната част на Варна, курортните комплекси и кв. "Аспарухово".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай