Клисарова спира джигити с дрифт писта

Клисарова спира джигити с дрифт писта | StandartNews.com

Миков подкрепи БСП кандидата в Казанлък Николай Терзиев

Анелия Клисарова обеща на варненци, че ако получи мандата за кмет на Варна, ще построи специална писта за любителите на адреналина, скоростта и бързите коли.

"На тази писта гумите ще свистят безопасно. Нека общият ни призив бъде обаче "Шофирай разумно - вкъщи ни чакат!" Да спрем войната по пътищата, да опазим човешкия живот - той е крехък и ценен!", обърна се Клисарова към множеството по време на дрифт парада пред Катедралата. Близо 3000 души - любители на този нов и бързоразвиващ се спорт у нас и в Европа, както и много граждани се радваха на зрелището. По специално изградена естакада започнаха да преминават 30 коли, участващи в заключителния етап на Републиканския шампионат по дрифт, което се провежда на картинг пистата край Варна. Водещите на събитието Владимир Ваклинов - организатор на Българския дрифт шампионат, и Ваня Стефанова от местния клуб Drift Tiger, представяха автомобилите и пилотите и разговаряха с тях за възможностите на машините им и за очакванията им от крайното класиране на състезанието. На сцената бе и трикратният шампион по дрифт и вече съдия Красимир Стефанов, който също призова спортът да е на пистата, но на пътя шофьорите да са разумни, а не състезатели.

"Шоуто беше невероятно, усетих адреналина ви, видях възможностите ви -страхотни сте", обърна се проф. Клисарова към пилотите. И допълни: "Във Варна ще имате специална писта, за да практикувате дрифта и да радвате своите фенове. Благодаря ви, момчета и момичета, вярвам, че ще работим заедно". Кандидатурата на Клисарова е издигната от инициативен комитет, но образователният министър от кабинета "Орешарски" е подкрепена и от БСП. Междувременно днес председателят на БСП Михаил Миков подкрепи в Казанлък кандидатурата за кмет на Николай Терзиев.

"Само ние от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ можем да предложим на хората нещо различно от случващото се в момента. Едно друго разбиране за местната власт, не само разпределяне на пари и служби, а истинска политика за хората", категоричен бе Миков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай