Караиванов откри паметна плоча на  асеновградските братя антифашисти

Караиванов откри паметна плоча на  асеновградските братя антифашисти | StandartNews.com

Асеновградчани отбелязаха 73 години от обесването на асеновградските братя антифашисти Пантелей и Лазар Пачови. По този повод кандидатът за кмет на Асеновград от БСП д-р Емил Караиванов на официална церемония откри паметна плоча в тяхна чест, в близост до родната им къща в града, заедно със сина на Лазар Пачов - Пантелей Пачов.

Десетки граждани, сред които народният представител Манол Генов и кандидати за общински съветници се събраха пред новооткрития паметник, за да преклонят глави в знак на признателност към делото на двамата братя. В своето слово д-р Емил Караиванов сподели, че за него и привържениците на БСП в Асеновград никой не е забравен и нищо не е забравено. "И няма сила, която да заглуши заветния звън на техния подвиг – защото няма нищо по-свято, по-достойно да защитиш най-голямата истина – социалната, политическата, националната и духовната свобода", допълни още кандидатът за кмет д-р Емил Караиванов пред паметната плоча на Пантелей и Лазар Пачови. С едноминутно мълчание всички присъстващи почетоха паметта им, след което поднесоха венци и цветя.

В края на церемонията председателят на структурата на БСП в града Енко Найденов изрази убеждението си, че Асеновград продължава напред, защото асеновградчани го заслужават.

На предизборна среща в Конуш бе отбелязан Европейският ден на птиците

Вчера кандидатите за общински съветници Енко Найденов, Маргарита Стоилова, Георги Кацаров, Крум Марков, кандидатът за кмет Петър Гюлчев заедно с депутата от 43-тото народно събрание Манол Генов се срещнаха и с десетки избиратели в село Патриарх Евтимово. В препълнената зала се дискутираха проблеми, свързани с живота на хората в селата. В отговор на желанията на хората за подобряване на качеството им на живот, председателят на общинската организация на БСП и кандидат за общински съветник Енко Найденов представи част от политическата платформа на коалицията. Той сподели, че за осигуряване на качествена жизнена среда е изключително важно да се реализира програма за трайно решение на проблема с канализацията и подмяна на компрометираните водопроводи. Неутрализирането на отпадни води, чрез режима на пречиствателни станции ще преодолее този огромен екологичен проблем за Асеновград и населените места.

На среща с жители в село Конуш Енко Найденов заедно с други млади кандидати за общински съветници Гео Караданов, Илко Николов и Георги Кацаров отново обсъждаха проблемите на инфраструктурата по селата. В началото кандидатът за общински съветник Енко Найденов подчерта, че днес се отбелязва европейския ден на птиците. „Считам, че подобряване на инфраструктурата на водопреносната и канализационни системи, освен всичко друго е и един от най-важните елементи в опазване на екосистемите в нашата община и ще посоча за пример колонията от чапли, която обитава язовира до село Конуш", допълни той. Заедно с другите кандидати за съветници той сподели, че през следващият мандат представителите на БСП в местната власт ще водят отговорна политика на усвояването на битовия отпадък, чрез модернизиране експлоатацията на Регионален център за обезвреждане на твърди битови отпадъци, монтиране и въвеждане в работа на сепарираща инсталация, ще бъде реализиран повишен масиран контрол за окончателното ликвидиране на нерегламентирани сметища около града и по селата и превантивна разяснителна работа за недопускане им. В хода на общата дискусия на срещата бяха споделени и проблемите на село Конуш, свързани с недобре почистените отводнителни канали и опасността от наводнения при проливни дъждове, срутване на стена на канала, за които кандидатите за общински съветници поеха ангажименти за решаване в предстоящия мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай