Кандидатът на Реформаторите за кмет на Варна осъден, шофирал пиян

Кандидатът на Реформаторите за кмет на Варна осъден, шофирал пиян | StandartNews.com

Осъден за каране на кола в нетрезво състояние е кандидатът за кмет на Реформаторския блок за Варна - Чавдар Веселинов Трифонов . Новината съобщи ПИК и публиква документи. Престъплението е било извършено на 12 август 2007 г. в морската столица. Трифонов е бил спрян от патрул на КАТ зад волана на "Шкода Октавия" със софийска регистрация. Последвала е проверка с дрегер, която е установила концентрация на алкохол от солидните 1.6 промила.

Година по късно случаят влиза в Районен съд-Варна. По случая започва наказателно производство, което завършва с условна присъда от 3 месеца с 3 години изпитателен срок. Подсъдимият се споразумява да признае всички обстоятелства по делото, като в замяна отървава затвора."Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам какви са последиците от споразумението и се съгласявам с тях. Декларирам, че се отказвам от по-нататъшно разглеждане на делото по съдебен ред.

Доброволно съм подписал споразумението. Разбирам, че постигнатото споразумение има характер на влязла в сила присъда", посочва Чавдар Трифонов в протокола от съдебното заседание.

От своя страна Чавдар Трифонов даде отговор във връзка с разкритията (текстът е без редакторска намеса):

"Искам да се възползвам от правото си на отговор, след публикация в сайта PIK.BG. Приложеният документ е оригинален, но не казва цялата истина.

Това, за което пишете, се е случи преди 8 години, ден преди да навърша 32. Не го отричам. Понесъл съм наказанието си, като всеки нормален човек. Това беше урок, от който, повярвайте, съм си взел поука. Уверявам ви, че това е единственото провинение, което опонентите ми могат да използват срещу мен. Не съм крал, не съм лъгал, не съм ощетявал хората. Неписано правило в политиката е да прикриваш липсата на резултати с черен пиар и с моменти от личния живот на опонента. Моята кампания от март до сега е позитивна и ще остане такава. Ще продължаваме да говорим за реалните проблеми на Варна – за липсата на инвестиции, безработица, ниски доходи, недостига на паркоместа и ще търсим отговора на въпроса: "Защо Варна запада украсена?".

Искам да използвам възможността, да призова всички кандидати да преминат лабораторен кръвен тест за всички забранени субстанции и особено за наркотични вещества. Аз ще направя това на 23 октомври, когато ще даря и кръв в отговор на поканата на Кръвния център във Варна. Всеки интелигентен човек може да си направи сам изводите защо подобна информация излиза точно сега, точно срещу мен, както и от кого е поръчана."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай