Кандидат за кмет поздрави адвокати за 100-годишнина

Кандидат за кмет поздрави адвокати за 100-годишнина  | StandartNews.com

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Благоевград Атанас Камбитов поздрави членовете на местната адвокатска колегия по повод 100 години от създаването на институцията в града. Той бе сред гостите в Драматичен театър „Никола Вапцаров", където тържествено бе отбелязана годишнината.

„Изключителна чест е да Ви поздравя по повод 100-годишния юбилей. 100 години не е просто юбилей, 100 години не е само традиция, 100 години е история – 1 век. Аз Ви пожелавам, влизайки във втория век, да дописвате историята. Сигурен съм, че ще имате много поводи за гордост. Обикновено хората не отчитат колко трудна е професията на адвоката. Колко професионализъм, отговорност, лоялност е необходима, защото не всеки път харесваш човека, който защитаваш. Истина е, че българинът уважава адвокатската професия, защото по принцип той обича и е респектиран от образования човек. Адвокатът от своя страна е „емблема", символ за ценз, за образование и интелект", каза в словото си Камбитов. Той пожела здраве, спокойствие и много успехи на представителите на адвокатската гилдия.

На церемонията присъстваха Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, областният управител Бисер Михайлов, Емил Ядков, председател на УС на адвокатската колегия.
Владимир Симеонов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай