Кандидат за кмет и за общински съветници посетиха Столичния Общински дневен център

Кандидат за кмет и за общински съветници посетиха Столичния Общински дневен център | StandartNews.com

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Слатина" Наталия Стоянова, народният представител от ГЕРБ-София Георг Георгиев, кандидатите за общински съветници Живка Новкова, Йоанна Драгнева, Васил Йорданов и Димитър Папукчиев и членове на структурата на ПП ГЕРБ – „Слатина", посетиха Столичния Общински дневен център за социална рахабилитация на инвалиди. Центърът предоставя медицински и социални услуги на деца и лица с определена степен на трайно намалена работоспособност.

„Град София е град отговорен към хората. Досега са разкрити 79 социални услуги за деца и възрастни, центрове за рехабилитация, дневни центрове за деца и възрастни с увреждания, семейно-консултативни центрове, центрове за майчино и детско здраве и клубове на пенсионера", каза Стоянова. Изградени са 16 центъра за настаняване от семеен тип и защитени жилища за деца без семейства и деца със специални потребности. Изградени са и 2 центъра за кризисно настаняване на бездомни хора. Чрез социален патронаж се осигуряват парамедицински грижи, храна и помощ в домовете за над 1570 възрастни. Район „Слатина" следва социалната политика на Столична община и от години създава и налага социални услуги. Над 180 лични асистенти подпомагат деца и възрастни хора в неравностойно положение по програмата на Столична община „Асистен за независим живот".

През последните години над 500 граждани в затруднено финансово състояние, безработни и бездомни, получават храна по проекта „Обществена трапезария". В района са разкрити и работят защитено жилище за хора с психични увреждания, център за настаняване от семеен тип, SOS детски селища, които, съвместно с район „Слатина", предоставят и осигуряват грижи и услуги за над 182 възрастни и деца. През последните години над 110 граждани с доказани жилищни нужди са настанени в общински жилища. Развитието на социалните услуги ще продължи и занапред, като подобряваме качеството и ефективността на всяка социална услуга. Ще осигурим повече възможности за включване на хората в
неравностойно положение в обществения и културен живот на района.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай