Калоян Паргов: Никога не сме се колебали да осъдим всяка една ксенофобска проява

Калоян Паргов: Никога не сме се колебали да осъдим всяка една ксенофобска проява | StandartNews.com

„Градската организация на БСП в София неизменно е участвала и съдействала за инициативите на Организацията на евреите в България „Шалом". Никога не сме се колебали да осъдим всяка една ксенофобска проява. В основата на кампанията ни „Другото лице на София" е залегнало, че е необходима друга философия на управление на столицата. След изборите районните кметове в София трябва ще бъдат чути и финансово обезпечени, за да могат да решават проблемите в районите си. Време е да се обединим около идеята да работим за доброто и добруването на софиянци, без оглед на тяхната вяра или етнос." - призова водачът на листат за общински съветници на БСП Лява България Калоян Паргов на срещата с представителите на „Шалом". В срещата взеха участие и кандидатът за кмет на София проф. Михаил Мирчев, кандидатът за кмет на район „Възраждане" Иван Таков, кандидатът за кмет на район „Овча купел" Мариника Якова и кандидати за общински съветници.

„София се управлява от хора без достатъчно интелект. Дори, когато се стартират добри проекти, те завършват трагично, защото не са направени с интелект. Моделът на управление в София е сбъркан принципно. Огромното количество пари, които има Столична община, се насочват към ограничен брой проекти, за сметка на проблемите, които остават нерешени. Ние категорично заставаме срещу всякакви ксенофобски прояви. Много сериозен е проблемът със сигурността. В това отношение българската държава беше разградена и обезсилена. Аз смятам, че кметът трябва да изисква от централната власт по-сериозни мерки за сигурност. Кметът, със своите ресурси, които не са никак малко, трябва да изгради мощна общинска полиция, която да действа съвместно с националната полиция в София." - това заяви кандидатът на БСП Лява България за кмет на София проф. Михаил Мирчев

„Ние винаги сме се борили срещу ксенофобията и ще продължаваме да го правим. Аз лично вече 15 години работя просперитета на район "Възраждане" и ще продължавам да го правя.", това заяви кандидатът за кмет на района Иван Таков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай