Мерджанов излезе с изявление по повод нападението над журналисти

Мерджанов излезе с изявление по повод нападението над журналисти | StandartNews.com

Българската социалистическа партия остро осъжда посегателството над екипа на Нова телевизия. Надя Ганчева, Михаил Кръстев и Валентин Иванов са отишли в Самоков за да изпълняват мисията си на журналисти – да информират обществото дори за най-уродливите му явления. Посрещнати са с ритници и юмруци. Не може да има извинение за подобно поведение. Тук етносът, политическата принадлежност или социалното положение на извършителите нямат отношение. Отношение има само правото на всички български граждани на сигурност и неприкосновеността на свободата на словото.

Призоваваме отговорните органи да изяснят възможно най-бързо случая и да предприемат действия той да не се повтаря. Не можем да си позволим репортерите да се боят от физическа саморазправа. Свободното слово у нас е достатъчно ограничено и без това. А без свободно слово, без достъп до информация, не можем да твърдим, че живеем в демократична държава.

Уверяваме колегите от Нова телевизия в нашата съпричастност. Сигурни сме, че те няма да се поддадат на страха и ще продължат съвестно да практикуват своята професия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай