Христо Христов, ГЕРБ: Преобразяването на кварталите ще бъде приоритет

Христо Христов, ГЕРБ: Преобразяването на кварталите ще бъде приоритет | StandartNews.com

Благоустрояването на междублоковите пространства и ремонтът на кварталните улици ще бъде сред приоритетите ни за развитието на „Младост", коментира кандидатът на ПП ГЕРБ за районен кмет Христо Христов. На изнесената приемна в центъра на Варна той обсъди с граждани визията за промяна в района.

„Младост" е жилищният комплекс на младите семейства! Затова след цялостното обновяване на детските площадки идва ред на кварталната инфраструктура. Амбицията ни е обаче районът да е не само млад, а и много зелен, затова предстои изграждането на два нови парка. Работата по единия тръгва до седмица. Той ще бъде до кръстовището на булевардите „Република" и „Трети март", а другият – край ул. „Иван Церов". Проектите предвиждат игрища и атракции", обясни Христов. В отговор на въпроси от граждани той представи и визията за „Нашето зелено Трошево". Проектът, който е съвместна разработка на френски и български архитекти, предвижда пълно обновяване на 11 жилищни сгради с над 900 апартамента и две обществени учреждения, нови пътни настилки, обновени градини и места за отдих, двойно повече паркоместа.

Перспективите за развитие на Варна коментираха с граждани и кандидатите на ГЕРБ за кметове на районите „Аспарухово", „Владислав Варненчик" и „Одесос" Калина Белмезова, Николай Костадинов и Георги Недев. На въпроси на варненци за благоустрояването на градската среда отговаряха и кандидати за общински съветници от листата на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай