Георгиев: Искам младите и образовани плевенчани да се реализират

Георгиев: Искам младите и образовани плевенчани да се реализират | StandartNews.com

Кандидатът за кмет на Плевен Антон Георгиев, подкрепен от БСП, заедно с кандидати за общински съветници, се срещнаха с представители на детски и учебни заведения от общината. Участниците в срещата се обединиха около нуждата от нова местна политика в сферата на образованието. Поставени бяха въпроси като нуждата от транспорт до отдалечените учебни заведения, медицинското обслужване в училищата, липсващото отопление в сградата на Центъра за работа с деца, запазването на детските градини, откриването на детски площадки и в крайните квартали. Директорите на много учебни и детски заведения споделиха, че познават Антон Георгиев не само като общински съветник и кандидат за кмет, но и като дарител, отзовавал се на редица техни нужди и инициативи.

По-рано през деня Георгиев се срещна и с представители на Българската аутсорсинг асоциация. На срещата бяха обсъдени възможностите за изграждане на център в гр. Плевен, като един от големите градове в страната извън София. Данните показват, че в момента бранша има нужда от 40 000 служители в този момент. Много от младите хора с езикова подготовка и професионални умения в различни направления намират своята реализация именно в аутсорсинг компаниите. Според Антон Георгиев и кандидатите за общински съветници Плевен има стабилна база от кадри с повече от 2000 ученици, които ежегодно завършват българските университети.

"Всичко, което зависи от мен и може да помогне за реализирането на подобни проекти, ще бъде направено, с което любимият ми град да се превърне в едно място, където младите и образовани плевенчани могат да намерят своята професионална реализация", категоричен е Антон Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай